/ČETIRI BRONCE – Naši mladi kemičari oduševili na Međunarodnoj olimpijadi

ČETIRI BRONCE – Naši mladi kemičari oduševili na Međunarodnoj olimpijadi

Naši mladi kemičari oduševili su svojim znanjem na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi koja se održavala od 21. do 29. srpnja u Parizu. Barbara, Mislav, Luka i Ivor na Olimpijadi su predstavljali Hrvatsku, a svatko od njih doma je donio brončanu medalju.

Međunarodna kemijska olimpijada (IChO 2019) ove se godine održavala u Parizu. Hrvatsku je predstavljao tim od četvero učenika iz tri hrvatska grada. Barbara Sumić i Mislav Barić, učenici III. gimnazije u Splitu, Luka List, učenik Gimnazije Fran Galović u Koprivnici te Ivor Vavra Plavšić iz V. gimnazije u Zagrebu na Olimpijadi su osvojili sjajne brončane medalje, piše Srednja.hr.

“Čestitamo našim predstavnicima na 51. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi koja se upravo održala u Parizu! Četiri brončane medalje osvojili su Mislav Barić, Luka List, Barbara Sumić i Ivor Vavra Plavšić. Učenike su na Olimpijadu pratili njihovi mentori: prof. dr. sc. Branka Zorc i izv. prof. dr. sc. Branimir Bertoša te akademik Tomislav Cvitaš kao promatrač”, istaknuli su iz Hrvatskog kemijskog društva na svojim stranicama.

mšm/srednja.hr

Foto: Facebook (Hrvatsko kemijsko društvo)