/‘DOČEK VATRENIH’ Spektakularne fotografije s Trga bana Jelačića: ‘Ovo je Hrvatska mojih snova!’

‘DOČEK VATRENIH’ Spektakularne fotografije s Trga bana Jelačića: ‘Ovo je Hrvatska mojih snova!’

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, u nedjelju se okupilo oko 80.000 građana koji su došli pozdraviti Vatrene, koji su nam sa Svjetskog prvenstva u Kataru donijeli brončanu medalju pobijedivši Maroko za sjajno treće mjesto.

Nakon spektakularnog dočeka, prije nego su nogometaši krenuli na odmor, izbornik Zlatko Dalić dao je kratku izjavu rekavši da ipak nije očekivao ovoliki broj ljudi s obzirom na zimu i hladnoću.

“Nismo očekivali ovoliki broj ljudi, hladno je. Ova bronca je kao zlato za mene i za nas. Ovo je Hrvatska mojih snova. Zajedništvo, domoljublje, to je ono što smo pokazali.

Odgovorio je kratko i koji su njegovi planovi za dalje.

“Želim dalje nastaviti ovako i napraviti još dobrih rezultata”, poručio je.

Da su Zagrepčani i broji drugi uživali vidi se po spektakularnim fotografijama s glavnog trga koje su objavljene na društvenim mrežama. Tako je na Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb” objavljeno je nekoliko fotografija uzavrele atmosfere koje su naišle na oduševljenje brojnih pratitelja.

Fotografije su dobile više od tisuću lajkova i pregršt komentara.

“Zagreb je jedini grad” i “Bravo veličanstveno” samo su neki od pozitivnih komentara.

Hrvatska je tako još jednom pokazala kako se dočekuju Vatreni nakon velikog svjetskog uspjeha! Nakon Zagreba, doček će se održati i u Splitu. Na splitskoj će Rivi danas u 16 sati biti organiziran doček brončanih hrvatskih nogometnih reprezentativaca pa iz splitske gradske uprave pozivaju sve koji ih žele pozdraviti i s njima proslaviti naslov da im se pridruže.

mšm

Foto: Facebook/Zakaj volim Zagreb