/STJEPAN RADELJIĆ Hrvat koji igra za Sheriff otkrio kakav je bio osjećaj izbaciti Dinamo te kako je živjeti u Moldaviji

STJEPAN RADELJIĆ Hrvat koji igra za Sheriff otkrio kakav je bio osjećaj izbaciti Dinamo te kako je živjeti u Moldaviji

Stjepan Radeljić službeno je nogometaš Osijeka na posudbi u moldavskom prvaku Sherrifu, u kojeg je stigao zimus iz Širokog Brijega, a u kojemu je također bio na posudbi. Radeljić je tako, prema pisanjima medija, stasao u najboljeg stopera Premijer lige Bosne i Hercegovine. Za oko javnosti posebno je zapeo nakon nedavne pobjede Sheriffa nad Dinamom. Naime, Radeljić je sa Sheriffom iz Tiraspola u dvije utakmice bio bolji od zagrebačkog Dinama, te tako osigurao plasman u elitu Europskog nogometa. Radeljić je za portal Generacija otkrio nešto više o sebi, svom nogometnom putu, ali i planovima za budućnost.

Za početak nam je otkrio nešto više o svojim nogometnim počecima.

“Dolazim iz malog mjesta koje se zove Bučići blizu Novog Travnika u Bosni i Hercegovini, a moj nogometni put je sličan vjerujem kao i u mnogih drugih mojih kolega. Sve je počelo tako što me otac upisao na nogomet. Naime, otac je mene i brata upisao u NK Novi Travnik kada sam ja imao šest godina i tu sam se zadržao nekih sedam godina.

Nakon toga sam prešao u NK Vitez, a potom u HSK Zrinjski Mostar. Tamo sam po prvi put, možemo tako reći, iskusio profesionalni nogomet jer su me priključili prvoj momčadi nakon odlično odrađene sezone u juniorima”, rekao je te je dodao kako je nakon dvije godine u Zrinjskom dobio poziv od Vfb Stuttgarta gdje je igrao sve do dolaska NK Osijek nakon čega je dobio priliku zaigrati u FC Sheriff Tiraspol.

Odlazak u Njemačku 2016 godine u VFB Stuttgart odjeknuo je u regiji, ali se Radeljić nakon dvije godine u 2.Bundesligi vraća u HNL, te dolazi u Osijek kao veliko pojačanje. Njegov talent i igra u Premier ligi BiH zapeli su za oko moldavskom prvaku Sheriffu. Naime, dok je Radeljić bio na posudbi u Širokom, stigla je ponuda iz Sheriffa. Osijek je tako iskoristio ugovornu klauzulu i povukao svoga braniča Radeljića s posudbe u NK Široki Brijeg.

“Bio sam na posudbi u NK Širokom Brijegu gdje sam odigrao odličnu polusezonu i nakon toga je stigla ponuda Sheriffa koju sam na koncu prihvatio”.

Nedavno ste doživjeli veliki uspjeh. Kakav je osjećaj izbaciti iz LP klub kao Dinamo? 

Upravo tako, odradili smo odlične kvalifikacije za Ligu Prvaka izbacivši isto tako odlične ekipe kao što je i Dinamo. Ulazak u Ligu prvaka… osjećaj je neopisiv, ispunili smo svoje snove plasiravši se u Ligu Prvaka. Mnogi su nas podcijenili i mislili kako će lako proći s nama dok smo mi radili i spremali se u tišini te evo, i na kraju uspjeli ostvariti naš cilj.

Jesu li vas pitali za savjete kada su saznali da ćete igrati s Modrima? 

Nisu me mnogo pitali, imamo odličan skauting u klubu tako da su već sve znali otprilike, a i tu je prije bilo dosta igrača s naših prostora i trenera tako da su se konzultirali i s njima.

Instagram

Dobili ste tešku skupinu u Ligi prvaka, kakva su očekivanja? 

Istina, grupa je zaista teška. Tu su ekipe Reala koji je u vrhu svjetskog nogometa već dugi niz godina, a također tu je i Inter koji ima vrhunske igrače i koji je prošle godine osvojio talijansku ligu što nije nimalo lako, a tu je i Šahtar koji svake godine igra europu i ostvaruje dobre rezultate. Dakle, preostaje nam samo da se spremimo dobro, analiziramo i izađemo čvrsto i agresivno svaku utakmicu, a onda što Bog dragi da, nadigravati se i pokušati osvojiti neki bod.

Vlada li euforija u Tiraspolu i Moldaviji?

Atmosfera je bila odlična nekoliko dana nakon tog uspjeha. Sada se malo situacija smirila, ali vjerujem kada dođu utakmice u skupini da će navijači i grad biti ponovno uz nas kao i uvijek do sada.

Kakav je život u Moldaviji? Što vam najviše nedostaje?

Život u Moldaviji je dosta siromašan, plaće su jako niske tako da neki ljudi moraju raditi i po dva posla kako bi preživjeli. Najviše mi nedostaje moja obitelj, zaručnica i prijatelji, a ostalo više manje, imam sreće što nemam nekih problema s privikavanjem na druge države, kulture…

Nedavno ste se zaručili? Kada možemo očekivati svadbena zvona?

Tako je, zaručili smo se prije nekih mjesec dana. Svadba će biti iduće godine na ljeto i nakon toga krećemo s našim zajedničkim životom.

I za kraj, kakvi su planovi za budućnost kada je nogomet u pitanju? 

Još uvijek sam na posudbi u Sheriffu iz NK Osijeka. Naime, posudba traje do 31.12.2021. a onda ćemo vidjeti što je najbolje za mene u budućnosti. Hoću li ostati u Sheriffu ili se vratiti u Osijek ili se pak ukaže neka treća opcija.

Bjonda Lučić

Foto: Instagram