/‘MAJKA ČETVERO DJECE’ Inspirativna ‘Instagram’ mama koju ćete pratiti čak i ako niste roditelji

‘MAJKA ČETVERO DJECE’ Inspirativna ‘Instagram’ mama koju ćete pratiti čak i ako niste roditelji


Izvrstan majčinski Instagram profil krije se pod nazivom my_part_of_universe. Iza njega stoji Dijana Grdić, kreativna majka četvero djece s izvrsnim smislom za detalje i fotografiju. Profil je protkan predivnim trenutcima majčinstva, odličnim detaljima te smislom za fotografiju. Budući da ova mama može biti pravi uzor, poželjeli smo popričati s njom.

Majka si četvero djece, možeš li nam opisati kako izgleda jedan uobičajeni dan u vašem domu?

Prije podne sam uvijek sama s klincima jer suprug uvijek radi ujutro i nas petero smo već jako dobro uhodana ekipa. Dižem se jako rano, nekada i prije šest sati, popijem kavu i pripremim djeci doručak. Odmah si pripremim i za ručak da imam što više vremena za provesti s djecom. Nakon doručka idemo van na igru pa kad se vratimo ručak, a onda nam i tata već dolazi pa sve obaveze dijelimo. Od treninga do pospremanja i igre s djecom.

Što je, po tvom mišljenju najteži dio majčinstva?

Za mene nema najtežega dijela majčinstva. Sve ide svojim tokom i sve što nosi majčinstvo prihvaćam odgovorno i s veseljem. Jedino sto mogu reći da je majci najteže kada je dijete bolesno i kada osjeti nemoć u nekim takvim trenucima.

Je li bio prevelik izazov biti u izolaciji za vrijeme korone? Kako ste se snalazili u to vrijeme?

Moram priznati, nama je to zaista bio izazov. S obzirom na to da imamo tinejdžericu, dva predškolarca i malog zvrka od skoro dvije godine, bilo nam je zanimljivo. Online nastava i treninzi su uvelike pomogli, jer su u danu imali svoje obaveze koje su morali odrađivati. Ostatak dana smo provodili u igri, dečki su sami počeli čitati na što sam baš ponosna. Puno smo kuhali i još više jeli. Bilo je dana kad su djeca znala ‘sto puta dnevno’ ispitivati do kada će trajati takva situacija ili ako su nekoga vidjeli s prozora da je vani, zašto oni ne smiju biti vania, a drugi smiju. Tad mi je bilo jako teško gledati ih kako su željni izaći. Ali preživjeli smo, zahvalni što smo svi zdravi.

Kako se rodila ideja o Instagramu, kako je nastao profil?

Instagram me privukao s lijepim slikama. Oduvijek volim fotkati u uživam u divnim fotografijama. Profil sam napravila pred kraj trudnoće s Damjanom i nisam baš bila aktivna. Tek kad sam rodila i počela slikati djecu, počela pratiti neke naše mame, dala sam si vise truda oko svog profila.

Kako uspijevaš balansirati sve obveze i Instagram profil, koliko to zahtijeva vremena i truda? Što te najviše veseli i što najviše voliš objavljivati?

Sve je stvar organizacije i prioriteta. Meni je Instagram zabava, ispušni ventil, odmor. A najčešće sam ujutro ili navečer na Instagramu, stavim objavu i pogledam sto ima kod drugih. Slikam uvijek kad imam priliku i pripremim si slike. Malo vremena, malo truda i puno uživanja.

Vidimo da si jako kreativna, odakle crpiš ideje?

Ideja uvijek imam, nekada znam reći da će mi glava eksplodirati od silnih ideja, hahaha. Same dolaze, neke se pokažu super, neke malo manje dobre, ali ideja definitivno ne nedostaje.

Koja bi tri Instagram profila izdvojila kao omiljena?

Ima zaista jako puno profila koje volim.Toliko divnih žena, mama, koje stoje iza lijepih fotografija. Toliko kreativnih i pozitivnih osoba. Neke sam imala priliku upoznati, a neke ću nadam se, tek upoznati u vremenu koje dolazi.

Bjonda Lučić

Foto: Dijana Grdić