/Nakon 36 godina s HRT-a odlazi omiljeno lice: Ekipa ‘Dobrog jutra’ priredila emotivan oproštaj

Nakon 36 godina s HRT-a odlazi omiljeno lice: Ekipa ‘Dobrog jutra’ priredila emotivan oproštaj

Popularnu emisiju HRT-a “Dobro jutro, Hrvatska” napušta njezino zaštitno lice.

“Naša Daria Marjanović nakon punih 36 godina na HTV-u odlazi u mirovinu. S dragom kolegicom prisjetili smo se početaka Dobrog jutra, nastanka pjesme na špici, neprežaljenog Joška Martinovića. Hvala joj na svemu, želimo joj puno uspjeha u umirovljeničkim danima, a već znamo da mirovati neće”, napisala je ekipa Dobro jutro, Hrvatske na društvenim mrežama.

Na Hrvatskoj radioteleviziji Daria je radila od 1988. godine kao novinarka, a potom i urednica u Zagrebačkoj panorami te je sudjelovala u posebnim kulturnim, zabavnim i sportskim projektima: Eurosongu, Eurokazu, Danima satire, Europskom prvenstvu u košarci, Europskom prvenstvu u atletici i tako dalje.

“Ja sam jedna od onih koja je s vama bila od prvog dana Dobro jutro, Hrvatska emisije, 1992. godine. Ta emisija ne znam kako je nastala, Velimir Đuretić je rekao da radimo jutarnji program, od sutra. Kasnije se pojavio Rajko Dujmić, napravili smo nešto to će vam otpjevati Maja Blagdan, i tako je za tri dana nastala pjesma za Dobro jutro, Hrvatska”, priča Daria u videu. 

‘Ako bilo što trebaš, nemoj nas zvati’

“Što sam sve radila? I reportaže, dokumentarce, kako da zaboravim ‘Živu istinu’ i mog Joška Martinovića“, rekla je Daria i umalo zaplakala. “Pitala sam se tko ima pravo raditi Alpe, Dunav, Jadran, i onda kada sam dobila zadatak to raditi, nisam se dala, od 2002. godine pa do danas”, objasnila je novinarka.

Lijepa gesta: Grad na sjeveru Hrvatske poziva umirovljenike na besplatan izlet na more

“Daria, ako bilo što trebaš, nemoj nas zvati”, našalio se Ivan Meštrović sa svojom dugogodišnjom kolegicom. Podsjetimo, Daria od 1993. godine u paru s kolegom i prijateljem Joškom Martinovićem uređuje i vodi televizijske projekte “Živa istina” i “Zlatna ribica”. Radila je i dokumentarno-zabavni serijal “Navodno”.  

mšm

Foto: Facebook/HRT