/Domagoja Ivankovića gledamo u ‘Kumovima’: ‘Josipa nosim kući kad mi je teško da malo mozak odmorim’

Domagoja Ivankovića gledamo u ‘Kumovima’: ‘Josipa nosim kući kad mi je teško da malo mozak odmorim’

“Stekao sam jako dobre prijatelje. Na setu je uvijek dobro, nemam se na što požaliti. Josip je spontan i iskren dečko, kao i mi svi na snimanju!”, rekao nam je glumac Domagoj Ivanković kojeg možemo gledati u hit-seriji “Kumovi”, ali i na daskama koje život znače.

Ovaj svestrani mladi glumac nastupa u brojnim predstavama poput “SHAKEspeare na Exit”, “Realisti” i “GospUOdinNOUbadi”. Uskoro ćemo ga gledati i u predstavi “Tvrda kohabitacija” u kojoj glumi predsjednika Zorana Milanovića i koja će premijeru imati u travnju ove godine. Domagoj slovi kao jedan od najvećih mladih glumačkih talenata u Hrvatskoj. O njegovoj popularnosti svjedoči i nedavna nominacija za Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice godine. I privatno mu cvatu ruže. Naime, prošle je godine uplovio u bračnu luku s dugogodišnjom djevojkom Anom, za koju kaže da mu je najveća podrška u karijeri.

Upitali smo ga o glumačkim počecima, ljubavi prema kazalištu, predstavama u Teatru Exit i drugim kazalištima, ulozi u “Kumovima”, atmosferi na setu, nadolazećoj premijeri, hobijima koji ga ispunjavaju i planovima za budućnost.

‘Bez kazališta ne mogu’

Što vas je privuklo glumi i kada ste se odlučili za ovaj poziv?

Kazalište me prati od malih nogu i u njemu sam našao svoj mir i svoje mjesto. Gledao sam dosta predstava kao dijete i odlučio da jednostavno bez kazališta ne mogu, pa je prirodni put bio da upišem akademiju.

Serija “Kumovi” u kojoj glumite je izrazito popularna. Možete li nam približiti lik Josipa koji tumačite i atmosferu sa snimanja? Koji su vam kolege glumci sa seta posebno dragi?

Josip je spontan i iskren dečko, kao i mi svi na snimanju! Zaista sam stekao jako dobre prijatelje. Na setu je uvijek dobro, nemam se na što požaliti! Josipa nosim kući kad mi je teško da malo mozak odmorim!

Prepoznaju li vas na ulici i jeste li uspjeli sačuvati svoju privatnost?

Ljudi me prepoznaju, što je i normalno. Sve je to u opisu posla, čuvam se koliko mogu, a i nije da se nešto čuvam pretjerano. Nismo u Los Angelesu. Za sad.

Jesu li vam daske koje život znače ipak draže od TV serija?

Jesu, zbog njih sam se i opredijelio za glumu. TV serija se prišuljala nenadano, ali je svakako dobro došla! Kazalište je ipak malo posebnije mjesto, sve je uživo, s ili bez malo laži, ovisi kako tko.

‘Totalno sam apolitičan’

Pripremate predstavu “Tvrda kohabitacija” u kojoj tumačite predsjednika Zorana Milanovića. Kako gledate na ovu ulogu i kako se pripremate za nju? Kako se slažete s glumcem Domagojem Jankovićem?

Zorana gledam kao dramskog lika. Sagledavam njegove mane i vrline, istražujem ga i pokušavam ga što bolje opravdati. Radim sve što je u mojoj moći da obranim Zorana, kao što bih volio da mene netko brani. S Domagojem Jankovićem radim prvi put i presretan sam da s takvim kolegom dijelim scenu. Atmosfera je opuštena i gle čuda – rad stvarno daje rezultate.

Što publika može očekivati od ove predstave? Pratite li inače politiku i javne sukobe Milanovića i Plenkovića?

Publika može očekivati zabavnu priču i fantastičnu situaciju, a ne može očekivati imitaciju. Totalno sam apolitičan, ne pratim politiku, odrastao sam uz mladež Crvenog križa, tako da sam nepristran da ne mogu biti nepristraniji. Ipak, koliko god ih ja izbjegavao jedan mi se zadere na zvučnicima radija u autu. Neizbježni likovi!

Glumite i u ITD-u, Teatru Exit, Kerempuhu i Žar ptici. Koju biste predstavu ipak posebno izdvojili i zašto? Kako gledate na vaše uloge u ‘Realistima’ i ‘SHAKEspeareu na Exit’?

Volim zaista sve predstave. “Realiste” uskoro igramo 100. put, a “Shakespeare na Exit” slavi uskoro svoju 500. izvedbu. Radim što mi je dano i što mi se povjeri. Od tog napravim šou i ostalo je povijest. Svakako izdvajam prvijenac “GospOUdinNOUbadi” sa Sašom Anočićem. Mislim da sam kraj karijere napravio na samom početku.

‘Ana mi je najveća podrška u karijeri’

Koji su vam omiljeni hobiji i kako to da svirate čak 15 instrumenata?

Volim igrati društvene igre i skupljati ih. Sviranje je proizišlo ih glazbene škole, ali većinom zbog misli kako i što funkcionira. Sviram sve što mi se svidi. No, nisam master u svemu. 

Nedavno ste se oženili. Kako vam je u bračnom životu i kolika vam je podrška u karijeri vaša supruga?

Sve je isto kao i prije – volimo se i podržavamo. Radimo totalno dva različita posla i spajamo točkice između poslova pa se i uspoređuje. Ana je najveća podrška u mojoj karijeri!

Tea Šimić o glavnoj ulozi u seriji ‘San snova’: ‘Maja se često ne uklapa, što mi je jako poznato’

Koje su vam želje za budućnost? Zanima li vas film ili možda inozemna karijera? 

Nije sretan tko puno ima nego tko malo treba. Takve su i moje želje, skoro pa nikakve. Želim raditi s ljudima koji su mi dragi i koji su moji! Film me zanima jako, inozemstvo ne. Ali nikad ne znaš! 

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: privatna arhiva